Fontos hírek

Diákolimpia: Két érmet nyertek a bajaiak Vecsésen

Diákolimpia: Két érmet nyertek a bajaiak Vecsésen


Öt bajai bokszoló vett részt a vecsési diákolimpián. Hosszú idő után rendezhetnek ismét diákolimpiát a magyar ökölvívók, mindez annak köszönhető, hogy a boksz ismét bekerült a diáksportok közé. Több mint 400 sportoló indult a vecsési versenyen, s köztük volt iskolájuk és a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE Baja képviseletében 5 Sugovica-parti sportoló: Gyenge Gergő, Schütz Kevin (serdülők, Kornóczi Sándor, Tóth Patrik és Faragó Fanni (juniorok).

Bár csak öten indultak a bajaiak közül, mégis két érem lett a termés, hiszen Faragó Fanni (75 kg) és Schütz Kevin (52 kg) is a dobogón végzett. Közülük is kiemelendő Schütz Kevin teljesítménye, aki három mérkőzést vívott, a döntőbeli nagy csatában csak szoros, 2-1-es pontozással maradt alul, s így végül ezüstérmet szerzett.

Legközelebb április 2-án lép szorítóba bajai bokszoló: Gálos Viktornak lesz jelenése a német Bundesliga élvonalában, majd pedig április 9-én a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE Baja teljes csapata vesz részt a dombóvári Mándi Imre Emlékversenyen – zárta beszámolóját Gálos Tamás bajai edző.