Fontos hírek

A négy halottból három gyermek
Kiégett családi ház a törökszentmiklósi Nefelejcs utcában 2016. július 4-én. A száz négyzetméteres családi ház teljes terjedelmében égett. Az épületbõl egy sérült embert a tûzoltás megkezdésekor kihoztak, õt a mentõk kórházba vitték. Ugyanekkor egy elhunyt embert is találtak az égõ épületben, majd a tûz eloltását követõen, az épület romjainak átvizsgálásakor három másik holttestet találtak. MTI Fotó: Bugány János

A négy halottból három gyermek


Egy öttagú család élt abban a családi házban, amely hétfő hajnalban kigyulladt Törökszentmiklóson – közölte a rendőrség az MTI-vel. A tűzben négy ember – három gyerek és egy férfi – meghalt, egy nő súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Pomázi Gábor, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi mentőszervezete Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezetője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a törökszentmiklósi háztűzben meghalt négy ember közül három gyermek, 8 és 13 év közöttiek, a negyedik egy felnőtt férfi.

Egy felnőtt nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, a testfelületének 90 százaléka megégett, a koponyája is megsérült. Őt a budapesti Szent János Kórházba vitték – tette hozzá.

S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-nek korábban elmondta: a Nefelejcs utcai, száz négyzetméteres családi ház teljes terjedelmében égett, amikor a tűzoltók a helyszínre értek. Az épületből egy sérült embert a tűzoltás megkezdésekor kihoztak, őt a mentők kórházba vitték. Ugyanekkor egy elhunytat is találtak az égő épületben, majd a tűz eloltása után, az épület romjainak átvizsgálásakor három másik holttestet fedeztek fel – közölte.

A három környező épületből tizenegy embert menekítettek ki biztonsági okokból a hatóságok.

S. Tóth Anikó kérdésre válaszolva elmondta: a szakemberek az égő házból egy gázpalackot is kihoztak, amelyet vízsugárral hűtöttek.

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a családi házban egy öttagú család élt, a haláleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.