Fontos hírek

Hordozható Mária-szobrok VII. Felső-Bácskai találkozója Vaskúton

Hordozható Mária-szobrok VII. Felső-Bácskai találkozója Vaskúton


2016. július 3-án 13 település is képviseltette magát a Hordozható Mária-szobrok Találkozóján Vaskúton. Szabadtéri Ünnepi Szentmise körmenettel, a misét celebrálta Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek és metropolita.

DSCF6421

Települések: Bátmonostor, Nagybaracska, Fajsz, Dusnok, Sükösd, Dunafalva, Csátalja, Gara, Kunbaja, Bácsbokod, Szeremle, Hajós-Miske,Vaskút

Knipf Jánosné: 2006-ban Puha József megkereste az akkori gyermek tánccsoport vezetőjét, hogy elevenítsék fel Vaskúton az 50 éve elfeledett hagyományt, hogy a Mária szobrot vállon vigyék a szent ünnepeken. 2010-ben megkeresett Puha József, hogy itthon szervezzük meg, ami Gyöngyösön van Mária szobrok Találkozója.

Elkezdtük felkeresni a környékünkön levő csapatokat és örömmel vállalták, hogy eljönnek Vaskútra. A vaskúti Falunapok záró napjára szerveztem, hogy ez a találkozó minden évben meg rendezésre kerülhessen. Először 8 csapattal kezdtük, és évről évre többen jelentkeztek. Ezért kellett szabad térre tenni. Az idén már 13 csapat tisztelt meg bennünket. Szoktak jönni vajdaságból is. Azért szervezzük továbbra is, hogy ne felejtődjön el ez a gyönyörű régi egyházi ünnep – tette hozzá a főszervező.

DSCF6447

DSCF6483