Fontos hírek

Előzetes letartóztatásba került a gödöllői autórabló, aki egy nő halálát okozta
Budapest, 2016. július 31. Tárgyalásra vezetik a Budapest Környéki Törvényszékre 2016. július 31-én annak az autórablásnak a gyanúsítottját, aki a bûncselekmény elkövetése során egy fiatal nõ halálát okozta, majd elmenekült a helyszínrõl július 28-án Gödöllõn. Sz. Lajost a bíróság 30 napra elõzetes letartóztatásba helyezte. MTI Fotó: Lakatos Péter

Előzetes letartóztatásba került a gödöllői autórabló, aki egy nő halálát okozta


Előzetes letartóztatásba került az a férfi, aki autórablás közben egy fiatal nő halálát okozta csütörtök éjjel Gödöllőn – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján vasárnap.

A tájékoztatás szerint 30 napra került előzetes letartóztatásba a 35 éves gödöllői Sz. Lajos.

Borsos József, Sz. Lajos ügyvédje vasárnap az MTI-nek elmondta, ügyfele az eljárás során már tett részletes vallomást, amit továbbra is fenntart.

Mint mondta, a továbbiakban tanúmeghallgatások, szakértői vélemények lesznek. Ennek eredményeképp megítélése szerint érdemi változás lesz a mostani gyanúsítással kapcsolatban. Hozzátette, nagy különbségek vannak a megfogalmazásban, büntetési tételekben. Mint mondta, borzasztó nagy tragédia történt, azonban fontos kérdés, hogyan ennek mozzanatai hogyan következtek be.

Budapest, 2016. július 31. Autóba ültetik a 2016. július 31-én annak az autórablásnak a gyanúsítottját, aki a bûncselekmény elkövetése során egy fiatal nõ halálát okozta, majd elmenekült a helyszínrõl július 28-án Gödöllõn. Sz. Lajost Budapest Környéki Törvényszék elõzetes letartóztatásba helyezte. MTI Fotó: Lakatos Péter

Budapest, 2016. július 31.
Autóba ültetik a 2016. július 31-én annak az autórablásnak a gyanúsítottját, aki a bûncselekmény elkövetése során egy fiatal nõ halálát okozta, majd elmenekült a helyszínrõl július 28-án Gödöllõn. Sz. Lajost Budapest Környéki Törvényszék elõzetes letartóztatásba helyezte.
MTI Fotó: Lakatos Péter

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint egy 24 éves gödöllői nő csütörtökön késő este állt meg az autójával a háza előtt, majd kiszállt a kocsijából, hogy a kaput kinyissa. Ekkor a férfi beült az autóba és megpróbált elhajtani a helyszínről. A sértett ezt meg akarta akadályozni, azonban az autó az út melletti árokba sodródott, maga alá temetve a sértettet. A nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A gyanú szerint a férfi ezt követőn kiszállt az autóból, majd elmenekült a helyszínről.