Fontos hírek

Behívták határvadásznak, pedig járni és beszélni is alig tud
Kiskunhalas, 2016. szeptember 21. Bemutatót tart az Országos Rendőr-főkapitányság Készenléti Rendőrség XIV. határvadász bevetési osztálya az egység nyílt napján Kiskunhalason 2016. szeptember 21-én. MTI Fotó: Bugány János

Behívták határvadásznak, pedig járni és beszélni is alig tud


Leszázalékolt bajai férfi is azok közt van, akiket berendeltek a határvadász-toborzóra. A kormányhivatal szerint a megjelenés nem kötelező, ezt azonban levelükben elfelejtik megemlíteni.

Csak nevetni tud történetén az a leszázalékolt férfi, akit levélben hívtak el a határvadász-toborzásra.

Nemrég járta be a médiát, mi is megírtuk, hogy egy 8 hónapos kismamának is meg kellett jelennie a tájékoztatón. Az eset akkor nagy felháborodást váltott ki, úgy látszik azonban, nem tanultak belőle a hatóságok: ezúttal egy 50 százalékos csökkent munkaképességű férfit találtak meg a behívólevéllel, aki Facebook-oldalán osztotta meg a bizarr történetet.

A levelet elolvasva röhögtem egy jót. Járni is alig bírok, futni pedig végképp nem. Gyanítom, hogy nem én vagyok az ideális alany határvadásznak

– mondja a 47 éves Lőrinczi Csaba, aki krónikus, gyógyíthatatlan neurológiai betegségben, ataxiában szenved.

A férfi regisztrált munkanélküli, így az ő neve is szerepelt azok listáján, akiket az állásbemutatóra invitáltak. Betegsége tavaly kezdődött, gyors leépüléssel járt együtt: mozgáskoordinációja és artikulációja is egyre romlik.

A teljes cikket itt olvashatják!

http://24.hu/kozelet/2016/10/25/jarni-es-beszelni-is-alig-tud-megis-behivtak-hatarvadasznak/