Fontos hírek

A Jobbik egy demográfiai javaslatcsomaggal állt elő
Kép: alfahir.hu

A Jobbik egy demográfiai javaslatcsomaggal állt elő


Magyarország legnagyobb problémája a demográfiai vészkorszak, ami már 37. éve sújtja az országot. A Jobbik egy átfogó programot szeretne nyújtani ennek a helyzetnek a kezelésére, amit Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője egy sajtótájékoztató-sorozat keretében fog bemutatni az elkövetkezendő időszakban – részletezi az alfahir.hu

Pénteki sajtótájékoztatóján a képviselő elmondta, hogy az Orbán-kormány az azt megelőző szocialista kormányokhoz képest ért el eredményeket ezen a téren, és a Jobbik kormányra kerülése után ezeket a pozitív családtámogatási intézkedéseket szeretné is megtartani. Azonban szükség van ezek mellett további ösztönzőkre, hogy elérhessük és fenntarthassuk Magyarország kívánt lélekszámát.

A javaslatcsomag három pontját mutatta be, amelyek

“a gyermekneveléshez szükséges cikkek ÁFÁ-jának radikális csökkentése, a családtámogatási rendszer inflációkövetővé tétele, és a bölcsödei gondozási díj eltörlése”.

A gyermekneveléshez szükséges cikkek közé tartozik egészen a kisgyermekek neveléséhez szükségesektől a tanszerekig.

A nyugdíjrendszerhez hasonlatosan tennék inflációkövetővé a családtámogatási rendszert.

A bölcsődei gondozás ingyenessé tétele azért fontos, mert kimutatható, hogy a nők foglalkoztatása és a gyermekvállalási kedv összefüggésben van egymással.

“Minél több nőt sikerül visszavezetni a munkaerőpiacra, minél több nő dolgozik, annál több gyermek születik. 30 éve ez még fordítva volt.”

A Fidesz-kormány által 2012-ben bevezetett bölcsödei díjat azért kell eltörölni, hogy lehetővé tegyék a szülés után a nők munkaerőpiacra történő minél hamarabbi visszatérését.

Dúró Dóra közölte: javaslatokat dolgoznak ki az elvándorlásra, a meddőségre és a lakhatási problémákra. Bevezetnék a főállású szülőséget a többgyermekes családokban, támogatnák, hogy az első gyermek mielőbb megszülessen egy családban és egy szülőtámogatási életjáradék kidolgozása is folyamatban van – sorolta.

18920662_10155177964761405_9922119673697232_n

Nincs hozzászólás

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..