Fontos hírek

Fogd hadrendbe a sót! Rendhagyó házi praktikák!

Fogd hadrendbe a sót! Rendhagyó házi praktikák!


A só legalább annyira alap a háztartásban, mint a víz. Arról megoszlanak ugyan a vélemények, hogy mennyi só egészséges, de abban mindenki egyetért, hogy szükség van rá. Főleg ételízesítésre használjuk, pedig ennél jóval szélesebb is lehet a felhasználási köre.

A só a háztartásban

… a vasalótalp tisztításához: Azt hiszed, hogy örökre tönkrement a vasalód a talpára égetett szennyeződés miatt? Mielőtt lecserélnéd, tegyél egy próbát a következőképpen: sütőpapírra szórj elég vastagon sót, és ezt a felületet vasald át. A sókristályok a hő segítségével leradírozzák a talpat.

…az odakozmált edények megsegítésére: Fél bögre sót és két bögre vizet 10 percig forralni az edényben – ennyi a titok, hogy megúszd az órákon át tartó áztatást.

… a szagok ellen: Ételkészítés közben elkerülhetetlenül beleívódhatnak az alapanyagok illatai a kezünk bőrébe. Amennyiben nem szeretnél még órákig hal- vagy hagymaszagúan illatozni, akkor dörzsöld be sóval alaposan a kezeidet még a kézmosás előtt.

… a fröcsögő olaj kivédésére: Vannak olyan olajak, amik már az első sütés során veszettül pattognak, ha ilyet sikerült venned, arra is van megoldás! 1-2 csipet sót is tegyél bele a serpenyőbe a sütés során.

Forrás: brightside.me