Fontos hírek

KISKUNFÉLEGYHÁZI JOBBIKOS ADVENT

KISKUNFÉLEGYHÁZI JOBBIKOS ADVENT


Csütörtökön tartja a kiskunfélegyházi Jobbik alapszervezet az utolsó adventi műsorát.

A szervezőt Kollár Lászlót kérdeztük a már hagyománnyá vált kezdeményezés céljáról:

Ez az időszak az, mikor az éves tevékenységünk számvetése mellett természettől rendelt belső igényünk szerint fordulunk szeretteinkhez, figyelünk egymásra kicsit többet, keressük egymás társaságát. Az elszakadt, idegenbe kényszerült családtagok azon dolgoznak, hogy megoldják a hétköznapok okozta elkötelezettségek csomóját, ki tudjanak szakadni a pénzkeresés taposómalmából és visszatérjenek a családhoz, a gyökerekhez. Az év végével természetes lesz az a zsigeri igényünk, mely a családi fészekbe, egymás közelébe vonz bennünket. Talán ennek az igénynek is szimbóluma a Szent Család, a jászolban fekvő kisded, mely azt a 2017 évvel ezelőtti pillanatot idézi, és ezzel is megtestesíti szeretetéhségünket, az együvé tartozás igényünket.

Nekünk, keresztállítóknak ez a fajta igényünk egészül ki hazaszeretetünkkel, a hagyományok iránti tiszteletünkkel. Gyakorlatilag megalakulásunk óta fontosnak tartottuk, hogy felhívjuk a figyelmet az ünnep eredeti, tiszta értelmére, hogy lerázzuk a rárakódott üzleti, pénzszagú, blekfrájdéjes hangulatot, a materiális, anyagi javak utáni hajszát, a pénz-mammont.

Kívánatosabbnak tartjuk az értéktelen, pénzalapú termékek helyett a befelé fordulást, egymás és a saját értékeink felismerését és megbecsülését. Hiszen ezek a dolgok sikkadnak el leggyakrabban ebben a hajszolt életvitelben, múlnak el fejünk felett az évek és cseperednek fel a gyermekeink úgy, hogy alig látjuk őket, alig van alkalmunk megfogni szeretteink kezét.

Erre a veszélyre figyelmeztet az apostoli kereszt, ezért bíztat bennünket a keresztény hitvallás is: becsüljük meg az igazi értékeket, a hitet, a családot, a gyermekeinket, egymást és a közösségeinket. Keressük az összekötő, közös érdeklődést és kerüljük azt, ami szétválaszt, ami haragot gerjeszt. Így tudunk megmaradni ezen a földön embernek, és tudjuk megtartani ezt a talpalatnyi csonka hazát.

Saját példánkkal szeretném illusztrálni, miként gondoljuk ezt. Helyi működésünk kezdetétől közösséget alkottunk, olyan emberek közösségét, akik megelőzően vagy nem ismerték egymást, vagy csak felületesen. látásból tudtuk a másikról, hogy ki – kicsoda. Összehozott bennünket a közös ügy, az aggódás hazánk, nemzetünk sorsa iránt, és váltunk nem csak politikai közösséggé, hanem közelebbi, baráti kötelékek is összekötnek bennünket, illetve az a munka, mellyel szűkebb környezetünk, városunk és tágabban véve Hazánk érdekében dolgozunk. Rendezvényünkkel is az összefogás erejét kívánjuk bemutatni, összefogással elérhetjük, hogy senkinek ne kelljen szükséget szenvedni, mindenki találjon segítő kezekre, szeretetteljes közösségre.

Innen kívánok a félegyházi jobbikosok nevében áldott adventet, boldog karácsonyt és reményteljes új évet minden honfitársunknak.

A Csütörtöki rendezvényre mindenkit szeretettel várunk melynek helyszíne:

Kiskunfélegyháza Petőfi Tér

Időpontja: 17 óra.

A téli napforduló alkalmából szertűz gyújtás illetve helyben sütött langallóval és forró teával is kedveskedünk a látogatóknak.

„A téli napfordulóban a legtöbb ősi vallás, hit egyik legalapvetőbb ünnepe, a Nap “visszatérése”. Ezen a napon a leghosszabb az éjszaka, azonban ettől a pillanattól kezdve egészen a nyári napfordulóig növekszik a nappalok időtartama. A fény újjászületése őseink által is nagyra tartott ünnep volt, a téli napforduló örökké hirdetni fogja, hogy a sötétség felett mindig úrrá lesz a világosság: a Nap fénye örök és legyőzhetetlen!” Kollár László.