Fontos hírek

HOL A KORMÁNYZATI POFÁTLANSÁG HATÁRA MIGRÁNSBETELEPÍTÉS ÜGYBEN?
Fotó: Béli Balázs

HOL A KORMÁNYZATI POFÁTLANSÁG HATÁRA MIGRÁNSBETELEPÍTÉS ÜGYBEN?


Csak a kvótákkal kapcsolatos propagandára, a népszavazásra összesen 13,104 milliárd forintot költött el az Orbán-kormány. A referendum érvénytelen lett. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte a népszavazás után, hogy kampányra, politikai hirdetésekre nettó 5,9 milliárd, bruttó 7 milliárd 493 millió folyt el. 

A népszavazásról szóló tájékoztató levelet nettó 875 millió, bruttó 1,111 milliárdért kézbesítették. 

Kormányzati Tájékoztatási Központ a következőket közölte:

A kampányra elköltött összeg

“messze eltörpül azokhoz a költségekhez képest, amelyeket akkor kellene kifizetnie az országnak, ha Brüsszel életbe lépteti a betelepítési programot.”

A Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Altusz Kristóf a Times of Malta című lapnak nyilatkozott arról, hogy 1300 bevándorlót fogadott be Magyarország, de ezt a kormány eltitkolta az ország lakossága elöl.

2015 szeptemberében az uniós belügy-miniszterek úgy döntöttek minősített többséggel, hogy Magyarország nem küld más tagállamokba menedékkérőket, de befogad 1294 Görögországban és Olaszországban regisztrált, a háború sújtotta területekről menekült személyt. Hazánk elutasította mindezt és a szlovákokkal megtámadta a döntést. Pert elveszítette Magyarország. 

Jakab Péter a Jobbik szóvivője reagált a 1300 migráns betelepítésének hírére.:

Azt eddig is tudtuk, hogy Orbán a kötvénybizniszen keresztül beengedett az országba 20 ezer gazdag migránst, 2016 februárjában pedig aláírta a kvóták végrehajtásáról szóló tanácsi határozatot, ám a legdurvább rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy azt végre is hajtja és valóban 1300 bevándorlót telepít be az országba – jelentette ki sajtótájékoztatóján

Jakab szerint amennyiben ez tényleg megtörtént, az az évszázad legnagyobb fideszes átverése, hiszen színház volt az “Állítsuk meg Brüsszelt!”-kampány, a népszavazás, a sorosozás és a konzultáció is.

Ha így történt, Orbán Viktor átverte a nemzetet és becsapta a saját szavazóit is 

– mondta Jakab, majd hozzátette: ha tényleg létezik Soros-terv, akkor azt épp a Soros-ösztöndíjas Orbán hajtja végre.

A teljes sajtótájékoztatót az alábbi linken megtekintheti: Link